Varför valet av tandskydd är avgörande inom kampsport

Varför är tandkydd viktigt

Att välja rätt tandskydd

När du kliver in i ringen, oavsett om du tränar boxning, MMA, eller någon annan form av kampsport, är din säkerhet det absolut viktigaste. Det är här tandskyddet kommer in i bilden – ett ofta förbisett, men absolut nödvändigt skydd för varje kampsportare. I detta inlägg utforskar vi varför valet av rätt tandskydd är avgörande för både din säkerhet och din prestation.

Varför är rätt tandskydd så viktigt?

  1. Skydd mot skador: I ringen är ditt ansikte och din mun ständigt utsatta. Ett kraftfullt slag utan rätt skydd kan leda till allvarliga skador. Tandskyddet har du för att skydda inte bara dina tänder utan även din käke och hjärna från skakningar som kan orsaka hjärnskakningar.
  2. Förbättrad prestanda och komfort: Ett bra tandskydd stör inte. Du ska kunna andas, svälja och kommunicera utan problem. Det ger dig möjlighet att fokusera fullt ut på din träning eller match.
  3. Långsiktiga hälsofördelar: Att investera i ett högkvalitativt tandskydd är att investera i din långsiktiga hälsa. Att undvika tand- och käkskador nu kan spara dig från dyra tandläkarbesök i framtiden.

Några av de bästa tandskydden på marknaden

Vi på Fightfabriken är stolta över att kunna erbjuda tandskydd som passar alla behov och budgetar. Vi förstår också att pengarna man har för att lägga på ett tandskydd varierar. Faktum är att ett dyrare tandskydd skyddar bättre. Men vi vill också ha de bästa skydden för vare plånbok. 

Här är 6 st tandskydd som vi rekommenderar i olika prisklasser. 

  • Makura Toka Pro: Enkelt, prisvärt och med bra passform. Idealiskt för nybörjare.
  • Makura Ignis:Detta tandkydd är väldigt populärt. Det har två ett extra lager med GEL vilket för det skönt att vita på, det ger en absorberande effekt vilket ger bättre skydd. 
  • Lobloo Slick Large :Tillverkat i Sverige, detta tandskydd är tunt men ger utmärkt skydd. Många uppskattar ett tunt tandskydd då det blir mer som att man inte har ett tandskydd i munnen.
  • SafeJawz Extro Series: Personligt och fullt av högteknologiska material. Perfekt passform och många upplever detta som mindre än andra vilket de tycker är positivt då det blir lättare att, framförallt andas, men också prata och dricka vatten under passet utan att ta ut skyddet. 
  • Sisu Max Gen: Marknadens tunnaste tandskydd, nästan omärkbart när du bär det. En vanesak att inte kunna bita på det, men skyddet är extremt bra för dina tänder. 
  • Opro Instant Custom Fit: Kommer så nära ett skräddarsytt tandskydd från tandläkaren du kan komma utan att faktiskt besöka en. Du får med dig två olika “burar” som du använder vid själva gjutningen av tandskyddet och dessa hjälper till att forma det till ett helt perfekt skydd. 

Avslutningsvis

Att välja rätt tandskydd är minst lika viktigt som att välja rätt handskar eller skor.  Det handlar inte bara om skydd – det handlar om att ge dig själv friheten att prestera på topp utan att oroa dig för en eventuell tandläkarräkning. 
På Fightfabriken hittar du det skydd som passar just dig och din kampsportsresa. Här hittar du våra tandskydd

Ha det bra och träna säkert,

Erik Bengtsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *