Om oss

Erik Bengtsson heter jag och startade sommaren 2017 Fightfabriken.
Jag startade den då jag tyckte att det saknades en mer personlig shop för oss som utövar kampsport i Sverige. Absolut ingen skugga på de andra grymma shoparna men jag upplevde aldrig att jag var viktig för dem

Min karriär inom kampsporten tog sin start 2001 när jag med ett leende på läpparna skulle testa thaiboxning som jag hört skulle vara enormt tufft. Om sanningen skall fram så var jag nog mest intresserad av att få magrutor än att bli en grym fighter. Som många andra fastnade jag direkt och det där med magrutorna blev snabbt en bisak (eller…). Jag började tävla och 2008 tog jag hem SM och NM-guld. Karriärens sista match gick jag mot en ung Sanny Dahlbeck i SM-semifinalen, jag förlorade med 2-1 och när jag efter det skulle ta tag i att rehabilitera min axel som jag haft problem med så fann jag min stora passion, coaching. Detta har jag gjort sedan dess och jag hoppas att jag alltid kommer att brinna för det

Tanken med Fightfabriken är att sälja sånt jag själv skulle vilja använda. Känslan ska vara ett par handskar som sitter perfekt, ett par benskydd som skyddar ordentligt, mittsar som är sköna att sparka på för fightern och komfortabla att hålla för tränaren.

Jag har valt att som enda distributör i Sverige sälja Danger Equipment som är ett väldigt spännande märke från Thailand. Deras mittsar är de skönaste jag kört med och då har jag hållit en hel del mitts, handskarna och benskydden är handsydda och håller en väldigt hög klass. Jag väljer själv vilka färger de skall tillverkas i och jag har hittills inte fått in ett enda klagomål på Danger Equipment.

Fairtex håller jag också högt på marknaden och det är inte många klubbar i Sverige som inte har iallafall ett par mittsar från dem i sin klubblokal därför känns det som en självklarhet att ta sälja deras produkter i min shop.

Legacy Supreme Fight Gear är mitt egna märke och härstammar från 1980 då min farfar gav mig ett par egensydda handskar när jag föddes. Han hoppades att föra vidare sitt arv som boxningsälskare. Då det är mitt egna märke är jag extremt noga och uppmärksam på utrustningen. Jag kommer inte vara nöjd innan jag har de bästa av allt!

Leone1947 säljer jag då jag tycker att de har marknadens snyggaste handskar, en klassisk logga och italiensk design faller mig i smaken. De har 70 år i boxningsbranschen och det är som de själva säger, deras historia är vår garanti.

En annan styrka jag har är att erbjuda Custom made utrustning. Oavsett om du vill ha ditt namn på dina handskar, en speciell färg eller om klubben vill ha loggade mittsar, handskar eller shorts så kommer jag se till att lösa det!

Jag vill jobba nära klubbarna i Sverige och ha en personlig relation till kunderna, därför tycker jag att det är roligt att många klubbar redan köpt av mig och att de är nöjda med produkterna.

Jag hoppas att du hittar vad du letar efter, om inte hör av dig till mig så hjälper jag dig rätt.

/Erik Bengtsson, grundare av Fightfabriken